Spanien är favoritlandet att pensionera sig

Abuelos-playa

Spanien är favoritlandet att pensionera sig

Att gå i pension är en viktig etapp i livet. Vi har förtjänat att få uppleva detta ögonblick efter många års hårt arbete. Det blir allt vanligare att man vill få ut det bästa av denna period i livet och pensionärerna söker sig därför utåt och flyttar utomlands. Spanien, tillsammans med Panama, är ett av de länder dit pensionärerna väljer att flytta och njuta av pensionärslivet. Man vad är det som är så speciellt med Spanien som gör att det är ett av pensionärernas favoritländer? Det ska vi berätta för dig.

Fem anledningar att leva som pensionär i Spanien

Det finns många anledningar till att  vill slå sig till ro i Spanien. Var och en drivs, i för sig, av sina personliga skäl, men även andra orsaker, väl kända av européerna, ligger också bakom detta val, som t e x ekonomi, skatt, hälsa, etc.

1-. Socialförsäkring

En av de övervägande fördelarna som placerar landet högt upp på listan på länder folk vill leva i som pensionärer är socialförsäkringen som Spanien erbjuder sina invånare, oberoende om man är spansk medborgare. Det finns etablerade avtal mellan länderna inom EU och som medborgare i ett EU-land har man rätt till de socialförsäkringssystem som finns i andra medlemsstater. Det spanska socialförsäkringssystemet är ett av de bästa och mest kompletta.

 2-. Perfekt klimat för hälsan

Om vi fortsätter med hälsotemat är det viktigt att nämna att klimatet i Spanien är det bästa som finns för hälsan, i synnerhet om man har ledbesvär, depressioner, etc. Varmt och milt klimat som lockar den som söker lugn och ro, sol och strand.

75 Couple Enjoying A Game Of Golf Abuelos%20y%20ejercicio3menopausalsex

3-. Platser där man finner lugn och ro

Spanien är det bästa landet om du söker efter behagligt livstempo och privilegierade platser; idealiska för att pensionärerna ska få vila och njuta av livstiden utan jobb och komplikationer. Det spanska tempot och siestan är de lockbeten som mest drar till sig turister. Medelhavskusten är en av de bästa platserna för de pensionärer som lever på ställen där det varken finns hav eller strand. Det finns inget härligare än att lägga sig i solen eller njuta av en behaglig strandpromenad.

 4-. Skattefördelar

En faktor som man bör ha i åtanke är skattefördelarna för de europeiska pensionärer som slår sig ner i Spanien. Medan det finns länder med höga skattesatser, tillämpar man i Spanien dubbelbeskattningsavtalet. Detta avtal innebär att de personer som har sin skattehemvist i Spanien endast betalar skatt i Spanien.
Vi vill även lägga till att processen för att få pensionen utbetald i Spanien från ett annat europeiskt land är väldigt enkel.

 5-. Lättköpta bostäder

Avslutningsvis, men inte mindre viktigt för det, vill vi lyfta fram att det är väldigt enkelt för en europé att flytta till Spanien. Mäklarservicen i Spanien är utmärkt och man kan få den på flera olika språk. Du behöver bara framföra till mäklarbyrån villkoren som bostaden ska uppfylla och mäklarna jobbar därefter på att hitta och erbjuda dig en passande bostad. Du får ta del av fotomaterial och beskrivningar av passande bostäder för att hitta den perfekta bostaden i Spanien. På detta sätt kan man som pensionär flytta in i sin drömbostad genast efter ankomsten till Spanien.
Att leva i Spanien är, utan tvekan, många européers dröm. De ser ett land med en omgivning som passar deras livsstil, där de kan njuta av det vuxna livet. Det finns få länder där man kan hitta samlade alla de fördelar som finns i Spanien.

Subscription form

Posted in Allmän info | Tagged , , , , | Comments Off

Comments are closed.

BOSTADSSÖKNING

SÖKNING

Hittar du inte vad du behöver?
Använd vår avancerad sökning »