Denna webbsida använder egna och tredjepartcookies för att förbättra webbupplevelse och utföra analyser. Om du fortsätter surfa betyder det att du acceptera Cookie policy.

Bostad på Costa Blanca

MORE INFOMORE INFO
Costa Blanca är ett av de viktigaste och mest berömda turistområdena vid Medelhavet och ett av de mest populära områdena i Spanien för utländska köpare att bosätta sig i.

Costa Blanca är uppdelad i två stora områden, norr (norte) och söder (sur). Bostadstyperna kan komma att variera beroende på vilket område man väljer. På Norra Costa Blanca är utbudet mer exklusivt, medan priset på bostäderna på Södra Costa Blanca är lägre på grund av den stora marktillgången. Inom ett eller flera områden inverkar även närheten till havet på utbudet av bostäder. På första strandlinje utgör lägenheterna den största delen av utbudet, medan villorna och radhusen, som ligger i de finare områdena ca 2-10 km inåt land, är de mest eftertraktade bostadstyperna av bostadsköparna på Costa Blanca. Förklaringen till att Costa Blanca har en internationellt framstående plats som destination för residential tourism är enkel: 240 kilometer lång kust, kantad med vita sandstränder, paradislika vikar och spektakulära klippor, 2 800 soltimmar om året, årsmedeltemperatur på 19ºC och modern infrastruktur. Det bergiga Norra Costa Blanca domineras av klippor, vikar och bostadsområden därifrån man njuter av en underbar havsutsikt. Den mest kända staden i området är Benidorm, men även städerna Altea, Villajoyosa, Calpe och Dénia är oerhört populära. Södra Costa Blanca domineras av slätt landskap kantat med palmlundar och vida vita sandstränder. De viktigaste orterna i området är Santa Pola, Guardamar, Torrevieja och Orihuela Costa.

BOSTADSSÖKNING

SÖKNING

Hittar du inte vad du behöver?
Använd vår avancerad sökning »

NYHETSBREV

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och erhåll de senaste bostadserbjudandena.

Ja, jag har läst och accepterar integritetspolicyn och dataskydd.
ANMÄL
INTRESSE
Get your FREE Spain guides

FRAMTRÄDANDE BOSTÄDER PÅ COSTA BLANCAVÅRA SENASTE BOSTÄDER I SPANIEN

FOKUS På COSTA BLANCA

0

Rekord i antal resenärer i juli på flygplatsen Alicante-Elche

Thu, 10 Sep 2015 17:37:32

Flygplatsen Alicante-Elche (tidigare känd som flygplats El Altet) registrerade i juli 2015 den bästa månaden i sin historia med totalt 1.250.395 resenärer. Enligt AENA:s pressmeddelande, innebär denna siffra en ökning på 3,8% i jämförelse med samma period år 2014. Inrikesflygningarna hade 129.000 resenärer, en ökning på 6,1 % i jämförelse med samma period förra året, […]

0

5 exklusiva takvåningar på Costa Blanca

Wed, 15 Jul 2015 06:41:52

3 sovrum, nära stranden och med utsikt över havet

0

Costa Blanca. Golfparadiset

Mon, 06 Apr 2015 07:18:23

Tack vare den årliga medeltemperaturen på 18 grader kan man på Costa Blanca spela golf året runt. Högsäsongen för denna sport sammanfaller med den milda vintern som är utmärkande för Alicanteprovinsen. Klimatet är ett riktigt privilegium för den som önskar spela golf på årets alla 365 dagar. De utmärkta anläggningarna anses vara bland de bästa […]