Facebook Pixel

COSTA BLANCA

 

7 Anledningar att välja Costa Blanca

Costa Blanca är namnet på kusten i sydöstra hörnet av Spanien. Känt över hela världen sedan 1960-talet för sina vita stränder och dess klimat. Ett mycket populärt område både av spanjorer och andra nationaliteter.

Här ger vi dig 7 goda skäl som förklarar dess popularitet:

1. Fantastiska stränder

Costa Blanca har 71 blåflaggade stränder (2019 års data), en högre siffra än någon annan region i världen! Den blå flaggan är ett internationellt mått på den utmärkta kvaliteten på stränderna. Från kilometerlånga sandstränder till små charmiga vikar, erbjuder Costa Blanca dig det bästa utbudet och valet för att njuta av den gyllene sanden och ljudet av vågorna.

2. Infrastruktur

Costa Blanca har en av de bästa infrastrukturerna i Spanien. Det finns en internationell flygplats med flyg till flera destinationer med mer än 15 miljoner passagerare per år, ett höghastighetståg (AVE) till Madrid, buss- och tågförbindelse med hela kusten, en färja till Ibiza och Formentera och dessutom en lokal spårvagn som förbinder Alicante stad med alla kuststäder i norra Costa Blanca så långt som till Denia.

3. Hav och berg

Alicante är en provins av kontraster, med mycket platt terräng i söder och mycket bergiga områden i norr och i den inre delen av provinsen. Förutom att det är mycket vackra landskap är regionen idealisk för älskare av vandring, klättring och cykling. På vintern är det exempelvis många professionella cykel lag som kommer för att träna i bergen i norra Costa Blanca.

4. Ett fantastiskt klimat

Med en medeltemperatur på 18 grader är Costa Blanca den region i Spanien som har det högsta antalet soliga dagar – upp till 320 per år! Ljuset tillsammans med Medelhavsklimatet erbjuder milda vintrar. Här finns också andra fördelar exempelvis blåser det mindre än andra regioner som vetter mot Atlantkusten. Detta gör Costa Blanca till en av de bästa möjliga europeiska destinationerna.

5. Gastronomi.

Med flera restauranger som finns med i Michelinguiden och andra inte så erkända men mycket populära bland lokalbefolkningen, erbjuder Costa Blanca en bred och varierad gastronomisk upplevelse med alternativ för alla budgetar.

6. Golf

Provinsen har 23 golfbanor fördelade från norr till söder, några av dem i högsta klass och erkända i internationella kretsar. Var du än väljer att bosätta dig på Costa Blanca finns flera golfbanor inom ett kort avstånd vilket bör tilltala dig som älskare av denna sport.

7. Utmärkta priser

Då det finns mer mark att bygga på i Costa Blanca jämfört med andra spanska områden är bostadspriserna lägre. Det finns betydande skillnader i priser över hela provinsen. De högre priserna i norra delen av Costa Blanca, motiveras av den bergiga karaktären av marken och bättre utsikt över havet medan de lägre priserna i södra delen av Costa Blanca förklaras av att marken är jämnare och lättare att byggas på.

Sammanfattningsvis gör alla ovanstående punkter Costa Blanca till en favoritdestination för våra kunder. Det är därför inte förvånande att upptäcka att detta är området i Spanien som har det högsta antalet försäljningar av bostäder till utländska medborgare under de senaste åren.