Facebook Pixel

COSTA CÁLIDA

 

7 anledningar att välja Costa Calida

Costa Calida är namnet på Murcia regionens kuststräcka. Med mer än 250 km lång kust fördelat runt två hav, Medelhavet och Mar Menor, tillsammans med ett milt klimat även på vintern och massor av sol är detta en växande och populär region.

Här är de 7 främsta anledningarna som hjälper dig att förstå varför det är ett favoritområde för många olika nationaliteter och blir allt populärare på den internationella marknaden.

1. Mar Menor

Med en yta på 180 kvadratkilometer är Mar Menor den största saltlagunen i Europa. Den är skild från Medelhavet av en landremsa som är 22 kilometer lång, kallad La Manga del Mar Menor. En idealiskt plats att utöva vattensporter på och tack vare sitt grunda djup även bad.

2. Vädret

Med ett årligt genomsnitt på 19 grader och mer än 3000 soltimmar per år är Costa Calida ett av de områden med det bästa klimatet i hela Europa.

3. Gastronomin

Murcia är känt för sin gastronomi och det finns utmärkta restauranger, bland annat många som finns med i Guide Michelin, spridda över hela regionen. Murcia regionen kallas för Spaniens köksträdgård och här finns många närproducerade produkter, allt från frukt och grönt till färsk fisk, ost och vin.

4. Natur platser

Calblanque, Cabo de Palos, Sierra Espuña och La Azohía är några av de platser som alla älskare av natur eller vandring bör besöka. Murcia är en provins med stor variation i landskapet, många naturparker, orörda stränder, vikar och områden med klart vatten. Ett mycket populärt område bland dykare.

5. Priser

Byggandet av semesterbostäder kom i gång senare i Costa Calida än på andra kuster. Detta gör det fortfarande möjligt att hitta hus nära havet till överkomliga priser. Priserna kan vara 10-15% lägre i genomsnitt än i angränsande Costa Blanca.

6. Ny flygplats

Öppnandet av den nya flygplatsen Murcia International i januari 2019 har varit en dynamisk faktor för hela regionen. Det blir fler och fler flygbolag med regelbundna flyg från Murcia till europeiska destinationer. Dessutom är Alicante flygplats bara en kort bit från den norra delen av Mar Menor.

7. Kultur

Costa Calida är en region med en lång historia. I synnerhet är staden Murcia mycket rik på byggnader av stort arkitektoniskt värde, exempelvis katedralen och kasinot. Cartagena är en äldre historisk stad där man kan njuta av gammal bebyggelse och den kända romerska teatern. Lorca och Caravaca de la Cruz är bara ytterligare två favoritdestinationer för kulturturism. Murcia är dessutom värdstad för ett flertal utställningar, festivaler och konserter hela året igenom.

Alla ovanstående punkter gör Costa Calida till en av de störst växande spanska kusterna i popularitet. Om du tror att detta område kan erbjuda något för dig och din familj kanske du är intresserad av att få veta mer om området och våra erbjudanden om bostäder här.