Facebook Pixel

SPANSKA FOLKHÄLSOSYSTEMET

Välbefinnande utan gränser

Visste du att när du köper en bostad i Spanien kan du också dra nytta av det offentliga hälsosystemet? Genom att erhålla uppehållstillstånd i Spanien, vare sig det är tillfälligt eller permanent, har du rätt att få tillgång till sjukvård som tillhandahålls av det spanska hälsosystemet.

Med din bostad kan du få det individuella hälsokortet, vilket ger dig tillgång till ett brett utbud av medicinska tjänster, inklusive konsultationer med familjeläkare, specialister, diagnostiska tester och behandlingar på vårdcentraler och offentliga sjukhus i Spanien.

I Spanien är tillgången till offentlig sjukvård för utlänningar som inte är bosatta begränsad och beror vanligtvis på varje individs specifika situation.

Tillgång till folkhälsan

EU medborgare

Medborgare i Europeiska unionen, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Schweiz som är bosatta i Spanien har rätt till full tillgång till offentlig sjukvård. För att få detta måste de skaffa ett hälsokort (SIP-kort) och i ansökan ange sin adress på sin bostad i Spanien.

Bilaterala avtal

Vissa länder har bilaterala avtal med Spanien som tillåter deras medborgare att få tillgång till vissa offentliga hälsotjänster. Dessa avtal kan variera, och det är viktigt att verifiera existensen och detaljerna i avtalet mellan ditt hemland och Spanien.

Nödsituationer

För akutsjukvård när de besöker Spanien måste medborgare i Europeiska unionen, Europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och Schweiz skaffa det europeiska hälsokortet (Blå kortet/EHIC) i sitt ursprungsland. Detta är en tillfällig «sjukvårdsförsäkring» när du reser i Spanien. Hur som helst, i akuta fall kan vem som helst, oavsett nationalitet eller juridisk status, europeisk eller inte, få akut medicinsk vård på offentliga sjukhus.

Privat sjukförsäkring

Icke-bosatta utlänningar

De utlänningar som inte är bosatta i Spanien har i allmänhet inte direkt tillgång till offentlig sjukvård. I dessa fall är det mycket lämpligt att överväga en privat sjukförsäkring för att täcka sjukvårdskostnader.

Icke-lukrativa uppehållsvisum (NLV)

De utlänningar som har ett icke-vinstdrivande uppehållsvisum behöver också privat sjukförsäkring, eftersom de inte har omedelbar tillgång till offentlig sjukvård. Invånare i NLV måste bevisa att de har privat sjukvård i minst ett år utan undantag eller om visumet inte beviljas.

 

Hälsa, en livsstil

I Spanien är hälsa mer än en tjänst; Det är ett åtagande för allas välbefinnande. Det spanska hälsosystemet är internationellt erkänt med sin kvalitativa vård. Med ett gynnsamt klimat och en sund medelhavskost, kan de som väljer Spanien leva i en miljö som främjar balansen mellan kropp och själ.

Detta är anledningarna till att vårt sjukvårdssystem är bland de bästa i världen:

Allmän sjukvård

I Spanien är hälsa en grundläggande rättighet och alla invånare, inklusive européer, har tillgång till ett offentligt hälsosystem av hög kvalitet vilket ger trygghet och säkerhet. Jämlikhet är grunden för denna service och varje person behandlas med den respekt och uppmärksamhet de förtjänar. 

Omfattande vård

Vårt hälsosystem erbjuder omfattande medicinsk vård som sträcker sig från primärvård till specialiserad läkarvård vilket garanterar det bästa tillvägagångssättet för patienters välbefinnande.

Högt kvalificerade yrkesverksamma

Vi har högt kvalificerade och engagerade läkare, sjuksköterskor och vårdpersonal av vilka många har internationella utbildningar, vilket garanterar sjukvård på hög nivå.

Nätverk av vårdcentraler

Med ett omfattande nätverk av vårdcentraler och sjukhus fördelat över hela landet garanteras tillgång till sjukvård, även för dem som bor på landsbygden.

Innovation och teknik

Spanien ligger i framkant när det gäller medicinsk innovation och hälsoteknologi.  Sjuk- och hälsovården använder sig av toppmoderna behandlingar och avancerad medicinsk praxis.

Effektivt nödsystem

Med ett mycket effektivt medicinskt nödsystem kan du känna dig lugn och veta att hjälpen bara är ett samtal bort om behovet uppstår.

Att köpa en bostad i Spanien innebär inte bara att njuta av solen och kulturen utan också att garantera ditt välbefinnande och tillgång till hälsovårdstjänster av hög kvalitet. Om du bestämmer dig för att bo i Spanien kommer du att vara en del av en kultur som värdesätter och uppmuntrar hälsosamma vanor, vilket bidrar till ett längre och lyckligare liv.

Vi vill gärna hjälpa dig att hitta din perfekta fastighet i Spanien